Във Великобритания беше открит първият „буболечков” ресторант
Във Великобритания беше открит първият „буболечков” ресторант / ThinkStock/Getty Images

В графство Пембрукшър, Южен Уелс, се състоя дългоочакваното откриване на първия „буболечков” ресторант във Великобритания, който предлага в менюто си нудли от червеи и фалафел със скакалци, пише в. „Дейли мирър”.

Заведението Grub Kitchen е рожба на майстор готвача и насекомояд Анди Холкрофт. Сред неговите специалитетите фигурира „буболечковия” бургер, в чиято плънка влизат печени скакалци, месни червеи, щурци, спанак и сушени домати. Повечето от насекомите за консумация се внасят от европейски лаборатории, като в ястията се включват и уелски местни специалитети на базата на агнешкото и чедъра.

Заведението е призвано да популяризира ентомофагията - консумацията на насекоми.

Според прогнозите на ФАО и на ООН именно изхранването на световното население с инсекти ще го спаси от глад през следващите десетилетия. Повечето прогнози вещаят жителите на планетата през 2050 г. да достигнат 9-10 млрд. души, припомня таблоидът.

Източник: БТА