Има умни престъпници, които успяват да се изплъзнат от закона. Но има и такива, които не са способни да мислят. Вижте историите на едни от най-глупавите престъпници в света:

1. Кристиян Бала от Полша извършва убийство през 2000-та година. Полицията намира няколко доказателства, че той може да е извършил престъплението, но така и не успяват да го осъдят, защото доказателства не били достатъчни.

През 2003 година Бала, който се изявява и като писател, написал разказ за убийство, в което изобразява човек, убит по абсолютно същият начин, с детайли, които само убиецът може да знае. Полицията открила, че убитият имал връзка с бившата жена на Бала.

Заради книгата този умник е осъден за убийство.

Кристиян Бала
netinfo

2. 26-годишната Кристъл от Калифорния била на пробация за наркотици и всяка седмица трябвало да изпраща проби в лаборатория. Но тя все още вземала наркотици и направила нещо изключително глупаво. Заедно с приятелка тя решила да претърси камиона с пробите и да си ги вземе обратно. Но била арестувана и задържана за нарушаване на обществения ред.

Британец "се бори" за титлата "най-глупав престъпник”

3. В Охайо 27-годишният Джеймс, който бил изгонен от къщата на майка си, решил да влезе там през нощта. Той смятал, че през нощта не могат да го арестуват. Съсед обаче го забелязал и звъннал в полицията.

Страхът от престъпници е "заразен"

4. Ранди Люис, баща на три деца, се напил до безпаметност и накарал 10-годишния си син да шофира. Той качил трите си деца в колата и потеглили. Момченцето карало със 145 км/ч, но загубило контрол и катастрофирали. Трите деца били живи и здрави, а пияният баща арестуван и осъден.

Ранди Люис
netinfo

5. Дерек Мосли от Орегон искал да си вземе пистолет, но неговият план бил много глупав. Той разбил оръжеен магазин през нощта с бейзболна бухалка. Магазинът обаче имал денонощна въоръжена охрана и Дерек бил заловен и арестуван.

Той не само лежал в затвора, но и трябвало да плати 250 000 долара обезщетение на оръжейния магазин.

И още:

Най-красивият престъпник вече се изявява като модел (СНИМКИ)

Взломаджия пере, готви, простира и си ляга в спалнята на собствениците

Това ли са най-глупавите обирджии в Америка?