Танцът, който идва от сърцето, а възрастта няма никакво значение
Танцът, който идва от сърцето, а възрастта няма никакво значение / ThinkStock/Getty Images
Танцът, който идва от сърцето, а възрастта няма никакво значение
81345
Танцът, който идва от сърцето, а възрастта няма никакво значение
  • Танцът, който идва от сърцето, а възрастта няма никакво значение

Танцът салса печели все повече почитатели у нас. В залите среща си дават хора на различна възраст и с различни професии.

Позитивите от танцуването на салса са многобройни. Салсата развива баланса, координацията, рефлексите и самоувереността. Танцуването на салса е забавление и в същото време възможност за осъществяване на социални контакти, заяви пред Дарик Димитър Лазаров, инструктор в една от танцовите школи в София.

„Салсата е нещо много естествено. Това, което е много ценно в нея, е, че е изключително социално занимание - можете да танцувате салса по всяко време на денонощието с всякакви хора. Салсата дава възможност за непринудена комуникация и за много релакс", допълва Димитър.

За този танц няма възрастови ограничения. Може да се танцува и от малки, и от големи.

„Възрастта няма никакво значение. Имаш дух, тогава заповядай в залата!", казва Димитър и уточнява, че в залата идват и ентусиасти на по 60 години, най-младият ученик пък е на 9-10 години.

Заради жизнерадостната си природа салса танците ще продължат да печелят почитатели. „Салсата е много истинска, тя идва от сърцето", убеден е още инструкторът Димитър Лазаров.