/ ThinkStock/Getty Images
Традиционното състезание по носене на съпруги в британското градче Доркинг ще остане в историята като надпреварата, завършила с предложение за брак, съобщава Ройтерс.

След като пренесе приятелката си Таниша Принс на гръб по изпълненото с трудни препятствия 380-метрово трасе, Крис Хепуърт падна на колене и помоли младата жена да се омъжи за него малко след като пресече финалната линия.
 
Така двамата ще бъдат официално съпружеска двойка, когато се явят на световния шампионат по носене на съпруги във Финландия, по-късно тази година.

Спорт по двойки: Носене на съпруга (ВИДЕО)

Организаторите заявиха, че подобно нещо се случва за пръв път в историята на надпреварата. Те обаче се пошегуваха, че Крис и Таниша ще има с какво да почерпят приятелите си по повод годежа, тъй като си тръгнаха с огромен кег с бира, тежащ колкото младата дама.
Традицията за носене на съпруги на гръб датира от 793 г. сл.Хр. с идването на викингите.

Какво е усещането да мъкнеш съпругата си на гръб?

Тя се поддържа през последните 300 години, като от няколко десетилетия състезанията в различни държави по света са обединени в шампионат, чийто финали за победителите във всяко едно от тях, се провеждат във Финландия.
БГНЕС