Сватбени камбани за 83-годишния милиардер Джордж Сорос
Сватбени камбани за 83-годишния милиардер Джордж Сорос / снимка: Gulliver/Getty Images

Прочутият американски инвеститор Джордж Сорос, който неотдавна отпразнува 83-тия си рожден ден, се жени за трети път, съобщава ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Избраницата на финансиста, чието състояние експертите от списание "Форбс" оценяват на 20 милиарда долара, е 42-годишната Тамико Болтън. Преди време тя се занимавала с продажба на хранителни добавки по интернет, а по-късно основала компания, предлагаща онлайн уроци по йога. Болтън, за която това ще бъде втори брак, се запознала със Сорос през 2008 г., а годежът им беше обявен през август миналата година.

Сватбата, според американски медии, ще продължи цели три дни. Празненствата започнаха снощи в Музея на съвременното изкуство в Манхатън. Днес младоженците ще се врекат един на друг във вярност на неголяма церемония, която ще се състои в имението на Сорос в Бедфорд, недалеч от Ню Йорк.

Довечера ще се състои тържествен прием, на който се очаква да присъстват 500 гости. Известно е, че покани са получили президентът на Световната банка Джим Йон Ким, няколко държавни лидери, сред които президентът на Естония Тоомас Хендрик Илвес, президентът на Либерия Елън Джонсън-Сърлийф и премиерът на Албания Еди Рама, както и множество известни финансисти и политици.

А в неделя младоженците ще организират празничен обяд, на който за настроението на гостите ще се грижат известната певица от Кабо Верде Майра Андраде и циганският ансамбъл "Виа Ромен".