Дуа Липа и Стормзи - големите победители на наградите БРИТ
Дуа Липа и Стормзи - големите победители на наградите БРИТ / Gulliver/Getty Images
Наградното шоу за британските музикални призове БРИТ се превърна в триумф за певицата Дуа Липа и грайм изпълнителя Стормзи, които спечелиха по две отличия.

Вижте най-обсъжданите рокли на червения килим на БРИТ (СНИМКИ)

Дуа Липа, която водеше по номинации за наградите с пет на брой, беше отличена в категориите за най-добра британска изпълнителка и за британски пробив. Тя посвети отличието си за най-добра британска изпълнителка на всички жени в музиката, вдъхновили своите наследнички за "големи мечти".

Дуа Липа, която водеше по номинации за наградите с пет на брой, беше отличена в категориите за най-добра британска изпълнителка и за британски пробив
Дуа Липа, която водеше по номинации за наградите с пет на брой, беше отличена в категориите за най-добра британска изпълнителка и за британски пробив Gulliver/Getty Images

Стормзи грабна призовете за най-добър британски изпълнител и за най-добър британски албум за "Gang Signs & Prayer".

От сцената Стормзи благодари на Бог, на майка си, на семейството си, на екипа си и на родния си Южен Лондон. Грайм изпълнителят призна, че отличеният му с БРИТ албум "Gang Signs & Prayer" е едно от най-трудните неща, над които е работил досега.

Стормзи грабна призовете за най-добър британски изпълнител и за най-добър британски албум за "Gang Signs & Prayer"
Стормзи грабна призовете за най-добър британски изпълнител и за най-добър британски албум за Gulliver/Getty Images

По червения килим на наградите Грами (СНИМКИ)

Сред останалите отличници на наградите БРИТ се наредиха Ед Шийран (награда за глобален успех), Раг ен Боун Ман (най-добър британски сингъл за "Human"), "Горилаз" (най-добра британска група), Хари Стайлс (най-добро видео на британски изпълнител за "Sign Of The Times"), Лорд (най-добра международна изпълнителка), Кендрик Ламар (най-добър международен изпълнител), "Фу файтърс" (най-добра международна група), Джорджа Смит (предварително оповестена награда "Изборът на критиците"), Стив Мак (предварително оповестена награда за британски продуцент на годината).

Ед Шийран грабна награда за глобален успех
Ед Шийран грабна награда за глобален успех Gulliver/Getty Images

Голи бедра, прозрачни рокли и ярки цветове: Най-обсъжданите звезди на Грами (СНИМКИ)

На състоялата се в лондонската зала "02 Арина" церемония, домакин на която беше комикът Джак Уайтхол, със свои изпълнения се представиха Дуа Липа, Стормзи, Ед Шийран, Джъстин Тимбърлейк, Рита Ора и Лиъм Пейн, Раг ен Боун Ман и Джорджа Смит, Сам Смит, "Фу файтърс".

Изпълнението на Кендрик Ламар беше белязано от редица технически проблеми, което не попречи на изявата на рапъра от САЩ.

Изпълнението на Кендрик Ламар беше белязано от редица технически проблеми, което не попречи на изявата на рапъра от САЩ
Изпълнението на Кендрик Ламар беше белязано от редица технически проблеми, което не попречи на изявата на рапъра от САЩ Gulliver/Getty Images

Най-обсъжданите рокли на червения килим на наградите Грами (СНИМКИ)

Един от най-вълнуващите моменти на шоуто беше изпълнението на Лиъм Галахър в памет на жертвите на миналогодишния терористичен атентат в Манчестър, Великобритания на концерт на певицата Ариана Гранде. Бившият фронтмен на "Оейзис" изпълни хитовата песен "Live Forever" на групата.

Галахър беше добавен към изпълнителите в последния момент, след като по лекарска препоръка Ариана Гранде отмени участието си в церемонията.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА