/ ThinkStock/Getty Images
Само няколко силни удара с бухалка са необходими на 16-годишната ученичка Цю Съюй, за да разбие подобие на старо автомобилно радио, след което заедно с двама приятели да направят на пух и прах телефони, аудио колони, уреди за готвене на ориз и дори манекен, предаде Ройтерс.

Страхът, гневът и вината разболяват както душата, така и тялото
 
Тримата младежи са платили 158 юана (23 долара), за да прекарат половин час в "Смаш" - специална "стая на гнева". Клиентите, облечени в защитни дрехи, използват чукове и бухалки, за да излеят яда си върху предмети от бита, докато служителите им пускат музика по свой избор.
Цю Съюй споделя, че в "Смаш" я води желанието да се разтовари от стреса в училище. "Чувствам се добре, когато разбивам бутилки и ги гледам как се пръскат", казва девойката с мила усмивка.

Как гневът съкращава живота
 
Специалната стая отваря врати през септември миналата година. От тогава клиентите разбиват около 15 000 бутилки месечно, отбелязва 25-годишната съоснователка на "Смаш" Цзин Мън. Посетителите са около 600 на месец.
Помещението не е създадено с цел да промотира насилие, а да помага на хората да противодействат на всекидневното натоварване, на което ги подлага животът в големи градове като Пекин.

Жените са по-стресирани у дома, мъжете - в офиса
 
"Ако разполагаш с пари, можеш да трошиш каквото пожелаеш - телевизори, компютри, бутилки вино, мебели, манекени", казва друг доволен клиент на "Смаш".
Посетителите могат да носят и собствени вещи. "Окуражаваме ги да правят това. Доволни сме, че сме осигурили място, където хората по безопасен начин да се освобождават от натрупаната негативна енергия", казва Цзин Мън.

Стресът вреди на секса и ни прави грозни
 
Следващата цел е отварянето на "стая на гнева" в търговски център, където хората, на които пазаруването им идва в повече, могат да се разтоварват от него, разбивайки бутилка или две, допълва съоснователката на "Смаш".

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА