Полски инспектори по защита на животните бяха повикани заради опасно изглеждащо животно, спотайващо се в дърво, което се оказало... кроасан, предаде Франс прес.

От Дружеството за защита на животните в Краков съобщават на страницата си във Facebook, че са получили отчаяно обаждане от жителка на града, която твърдяла, че е наблюдавала "смутително животно".

"Два дни това нещо се спотайва в дърво срещу къщата. Хората не смеят да отварят прозорците си, защото се страхуват, че то ще влезе в домовете им. Кафяво е и седи на дървото", съобщила тревожната жителка в обаждането си до организацията.

Пет от най-странните животни, за които може би не подозирате (ВИДЕО)

Служителите предположили, че вероятно става въпрос за граблива птица. Дамата обаче заявила, че животното по-скоро прилича на игуана, въпреки че първоначално не е намерила точната дума и го нарекла "лагуна".

След подадения тревожен сигнал инспекторите лично са направили проверка на място, отбелязвайки, че създанието, спотайващо се в люляково дърво, няма "нито крака, нито глава".

Десет от най-странните създания на планетата (ВИДЕО/СНИМКИ)

"Бързо ни се изясни, че няма как да помогнем на това същество. Тайнствената лагуна се оказа кроасан", разказват те.

От дружеството се надяват, че инцидентът няма да обезкуражи хората да изразяват безпокойството си за добруването на животните. Те допълват, че са получавали обаждания за изоставени кучета, котки и дори за риби.
БТА