/ iStock/Getty Images
Живеем в модерен свят и поредните новини от Холивуд доказват това. Скоро ще видим и латино актриса в ролята на Снежанка, пише каналът "OMG Facts" във vbox7.
 

Но, това не е всичко! Оказва се, че Снежанка може и да бъде лишена от седемте си джуджета. "За да избегнем засилването на стереотипите от оригиналния анимационен филм, ще използваме различен подход с тези седем героя и ще се консултираме с общността на хората с нисък ръст. Очакваме с нетърпение да споделим повече, когато имаме нова информация", обявиха официално от Дисни.

via GIPHY

Любопитна е и позицията на Питър Динклидж по темата. В подкаст той сподели, че е щастлив от новината, че ще има нов филм за Снежанка, като заяви, че е горд с факта, че латино актриса ще влезе в главната роля.
 

"Не би имало никакъв смисъл според мен, ако си прогресивен в една посока (бел. ред. че Снежанка ще е изиграна от латино актриса), а същевременно оставяш историята за седем джуджета, живеещи в пещера", коментира той.

via GIPHY

По думите на Динклидж дори не може да се говори за общност на хората с нисък ръст. "Ние сме такова малцинство, че на никой не му пука за нас", обясни той.

Актьорът неведнъж е говорил за шансовете пред джуджетата в Холивуд. "Не искам да звуча като политик, но стереотипът все още го има. Все още хората с ръст като моя ги обличат като елфи за Коледа. И ако това продължи, няма да се промени отношението към нас. Моята дъщеря например не мисли, че съм митично създание. Еднорозите не съществуват, но аз съществувам", сподели преди време пред EW.com той. 

Какви промени ще бъдат направени върху джуджетата от приказната история в игралния римейк все още не е ясно.