Дори и да минат години, някои легенди остават „живи“ в съзнанието на тези, които помнят. Такъв е случаят със смразяващата кръвта градска легенда за...  Кендимен.

Живеещите в квартала „Кабрини Грийн“ в Чикаго буквално са преследвани от мрачната история на убиец, които вместо ръка имал кука, с която убива. Този образ може да бъде призован лесно от тези, които смеят да произнесат името му точно пет пъти пред огледалото.

Години след смъртта на студентката Хелън Лайл, художникът Антъни МакКой (Яя Абдул-Матийн II) и приятелката му – директорът на галерия Бриана Картрайт (Тейона Парис), се местят в ново жилище в квартала, който е променен до неузнаваемост и вече се населява от предприемчиви и преуспели млади хора.

Кариерата на Антъни като художник започва да запада. Случайна среща със стар обитател на „Кабрини Грийн“ (Колман Доминго) го запознава с трагичното и ужасяващо естество на истинската история зад Кендимен.

Художникът Антъни започва да изследва случая, ползвайки мрачните подробности като вдъхновение за картините му, без да подозира, че отваря врата към сложно минало, което ще предизвика нова вълна насилие и ще доведе до нова смърт.

Събитията се разиграват бързо, а насилието се завръща, такова, каквото е било в легендата... Тези събития, обвързани с една история-легенда са преплетени с една поизтъркана до болка тема, какъвто е и основният лайтмотив във филма, а именно - колко са онеправдани чернокожите. Линия, която може да се проследи в не един и два сюжета.

Лентата "Кендимен" е базиран на едноименния филм на Бърнард Роуз от 1992 година, по мотиви от разказа Забраненият на Клайв Баркър.

Времетраене: 1 час и 30 минути

В кината от: 27 август