Има филми, които неслучайно са се превърнали в класика. Те представят ценности, носят идеи, които остават във времето. Има обаче и филми, които наглед носят едно послание, но замисляйки се малко повече, установяваме, че имат противоречиви послания. Вижте в канала "OMG Facts" във vbox7:

"Красавицата и звярът"

Основното послание би трябвало да бъде, че външната красота не е чак толкова важна, колкото вътрешната. Така и се случва - красавицата се влюбва в звяра. След това обаче се случва чудото - пада проклятието на магьосника и Звярът се превръща в красавец. Така се разбива първоначалното послание на пух и прах. Нещо, което например в "Шрек" го няма.
 

"Дяволът носи Прада"

Всички съчувстват на Анди, когато тя се адаптира към новата и тежка работа. Но, след като започва да бележи успехи в кариерата си, и гаджето ѝ, и приятелите ѝ си промениха отношението към нея. Една от възможните поуки: ако една жена е успешна в работата си, то тя рано или късно ще трябва да избира между работата и личния си живот. Следвайки сюжета на филма, героинята избира личния си живот, като този избор е внушен като правилен.

"Капан за родители"

Класиката от 90-те години е определена като доста опасна от Brightside. Всъщност филмът давал напразни надежди на деца на разведени родители. Дори се  внушава се, че разводът е голяма грешка и всичко може да бъде поправено. За съжаление, нещата в истинския живот са доста по-различни, а децата не трябва да мразят новите партньори в живота на родителите си.
 

"Ромео и Жулиета"

Тук не става въпрос само за един филм, но за всички екранизации и историята като цяло. Трагичната любовна история е вдъхновение за много хора по цял свят, но какво правят героите в нея? Прекратяват живота си в името на любовта. Днешното, здравословното решение на проблема би било друго. Всеки човек трябва и може да преодолее любовното разочарование и да продължи живота си въпреки всички трудности.