Дейвид Бауи
Дейвид Бауи / Gulliver/Getty Images
Синът на Дейвид Бауи не одобри биографичен филм, проследяващ живота на баща му от началото на кариерата му и заяви, че не разрешава музиката му да бъде използвана в него, съобщи Би Би Си.

Издават легендарни изпълнения на Дейвид Бауи на винил
 
"Ако искате да гледате биографичен филм без неговата музика и без благословията на семейството, това зависи от вас", написа в Туитър Дънкан Джоунс.
 
Снимките на филма "Stardust" по график трябваше да започнат през юни. Режисьор е Гейбриъл Рейндж. За ролята на Дейвид Бауи е избран Джони Флин, а на съпругата му Анджи - Джена Малоун.

Пуснаха в стратосферата марки с Дейвид Бауи
 
Филмът ще покаже първото пътуване на Дейвид Бауи в САЩ през 1971 г., вдъхновило го да създаде образа на Зиги Стардъст, албума "The Rise and Fall of Ziggy Stardust" и групата "Спайдърс фром Марс" .
 
Дънкан Джоунс, който е кино режисьор и продуцент, каза, че нито семейството е консултирано за филма, нито той самият знае как филмът ще бъде направен. Дейвид Бауи почина от рак на черния дроб през януари 2016 г., два дена след като беше издаден последният му албум "Blackstar".

Януари 2016: Почина легендарният музикант Дейвид Бауи
 
Другата седмица Би Би Си ще излъчи документалния филм "Дейвид Бауи: Да станеш известен" за началото на кариерата на музиканта. Той показва как комисия на прослушване през 1965 г. е преценила, че е неподходящ и пее фалшиво. Дейвид Бауи става известен четири години по-късно с песента "Space Oddity".
БТА