Силиконът подобрява сексуалния живот
Силиконът подобрява сексуалния живот / sxc.hu

Гръдните импланти подобряват сексуалния живот на жените, твърди американска психоложка. Освен че стават по-уверени в тялото си, фактът, че са похарчили пари за себе си, допринася много за разгорещяването на страстите в спалнята, казва Томи-Ан Робъртс, професор по психология от колежа в Колорадо. "Когато сме положили големи усилия, похарчили сме голяма сума и сме посветили много време на нещо, обикновено оправдаваме това усилие. Настроението ни се повишава заради усилията, не заради самото нещо", допълни тя.

БГНЕС припомня също така изследване на бразилски учени, според което жените изпитват значително по-голяма възбуда и сексуално задоволство след процедурата по уголемяване на бюста. В изследването участвали 45 жени, които планирани да се подложат на операция по поставяне на гръдни импланти.

Изследователят д-р Пауло Гимараеш и неговите колеги помолили жените да попълнят въпросник преди операцията, който трябвало да оцени сексуалното им желание, възбудата и задоволството от секса. След това пациентките били помолени да попълнят същия въпросник на втория, четвъртия и осемнадесетия месец от операцията.

Девет жени със следи от разтягане след пластичната операция не съобщили за подобрения на сексуалния си живот. Тези белези могат да се появят, ако имплантът е значително по-голям от оригиналните гърди. Но 36 жени, които нямали такива белези след операцията, заявили, че възбудата им се повишила и били по-доволни от сексуалния си живот. Те съобщили за подобно подобрение и на четвъртия, и на осемнадесетия месец след операцията.

Професор Робъртс не е изненадана, че жените се чувстват по-привлекателни в спалнята след пластичната операция. "Женската сексуалност е много повече свързана с нашето усещане за това дали се харесваме на партньора ни или не и тук имаме 45 жени, които са похарчили значителна сума за тази цел. Ако тези гърди се харесват на партньора, те вече вероятно се чувстват много по-сексуално привлекателни. Това показва, че в нашата Виктория Сикретс култура гърдите са за мъжете. Те са за удоволствие на мъжете", казва психоложката.