Шон Конъри отказал ролята на Гандалф във Властелинът на пръстените
Шон Конъри отказал ролята на Гандалф във Властелинът на пръстените / снимка: БГНЕС, архив

Актьорът Шон Конъри отказал да изиграе Гандалф в хитовата поредица "Властелинът на пръстените", тъй като не разбирал ролята.

Въпреки че му били предложени огромен хонорар и част от приходите в боксофиса, които до този момент възлизат на близо 3 млрд. долара, британецът отхвърлил офертата категорично.

Преди първата част да излезе на екран, филмите се считаха за рисков ход от страна на New Line Cinema, тъй като бяха поверени на неизвестния тогава Питър Джаксън, който нямаше големи проекти във визитната си картичка, отбелязва БГНЕС.

"Дори ветеран като Шон може да направи толкова голяма грешка, която да му струва потресаващо много пари. За да убедят Конъри да се запише за участие, продуцентите не се спираха пред нищо", отбеляза Брайън Уорнър от celebritynetworth.com.

"Освен заплата от 10 млн. за всеки филм, те предложиха на Конъри 15% от приходите в боксофиса за всичките три части. Впоследствие той отказа ролята, тъй като "не разбирал сценария".

"Така и не го схванах. Прочетох книгата, прочетох и сценария. По-късно изгледах филма. Продължавах да не го разбирам. Но пък мисля, че Иън Маккелън е прекрасен в него", коментира в отговор бившият Джеймс Бонд.