Ръсел Кроу няма проблем с остаряването
Ръсел Кроу няма проблем с остаряването / Guliver/Getty Images

Звездата от "Гладиатор" Ръсел Кроу не е разтревожен, че остарява. Това споделя самият актьор и допълва, че "известен процент" от холивудските звезди са прекалено обсебени от "суетата".

"Има определен процент нездравословна суета в професията ми и тя засяга и двата пола в професията ми и тя засяга и двата пола. Виждате я при мъжете, които си боядисват косата, като навършат 60, преструват се, че не са побелели, правят си пластични операции и ползват слънчеви лампи. Аз не съм такъв човек. Напълно съм щастлив. Е, никога не си съвсем щастлив с остаряването, но го приемаш. Разбираш, че остаряваш, но има роли за всяка възраст, стига да си готов да ги изиграеш", заяви той.

Наскоро 50-годишният актьор предизвика фурор с коментар за жените във филмовата индустрия, но Кроу обясни, че всъщност визирал самия себе си. "Зададоха ми въпрос, който насочих към себе си. Обясних, че на 35 участвах в "Гладиатор". Сега съм на 50 и не бих участвал в подобен филм. Живея в собствената си кожа, играя роли, които отиват на възрастта ми", допълни той.

Въпреки че Ръсел Кроу твърди, че има роли за актьорите и актрисите от всяка възраст, той признава, че е "по-трудно" да се намериш работа, когато си по-възрастен.

"Нещата се променят. Няма толкова много подходящи роли, когато си на 50, така че трябва да работиш повече. Хората забравят това, достигат до определено ниво на известност и мислят, че нещата ще останат такива. Смятат, че славата е абсолютна величина, но не е", обясни той пред сп. "Сънди Таймс".

Източник: БГНЕС