Робърт Дауни-Джуниър подписа за още два филма за Отмъстителите
Робърт Дауни-Джуниър подписа за още два филма за Отмъстителите / Gulliver/Getty Images

Звездата на Холивуд и любимец на световната публика Робърт Дауни-Джуниър ще играе ролята на Железния човек в още два филма от поредицата "Отмъстителите". Той вече е подписал договор с гиганта Marvel.

Магнатът Тони Старк облече високотехнологичния си костюм в компанията на Капитан Америка, скандинавския бог Тор, Черната вдовица и Хълк, за да спасява света в първите Отмъстители. Планирано е снимките на продължението да започнат през март 2014 година, а лентата трябва да се появи по екраните на 1 май 2015 година, гласи съобщение на интернет страницата на Marvel. Във филма ще има нови герои от комиксите на гиганта, но не се казва кои . От компанията не посочват дата за появата на екран на "Отмъстителите 3".

Първият филм "Отмъстителите" и "Железният човек 3" се превърнаха в хитове, като до момента двете ленти са инкасирали приходи от 2,7 млрд. долара, отбелязва БГНЕС. Бюджетът на първите Отмъстители беше 220 млн. долара, като вероятно и за продължението също ще бъдат похарчени стотици милиони долари.