Превъплъщението в образа на легендарната и обичана екранна икона Джуди Гарланд във филма "Джуди" донесе на актрисата Рене Зелуегър втори "Оскар", предаде Ройтерс.

Първата си награда от киноакадемията Зелуегър печели през 2004 г. за поддържаща роля в "Студена планина". Актрисата има още две номинации за главна женска роля за изпълненията си в "Дневникът на Бриджит Джоунс" и "Чикаго".
След триумфален награден сезон, в хода на който спечели отличия БАФТА, "Златен глобус", приз на актьорската гилдия и други, Рене Зелуегър се открои като фаворитка за "Оскар". Актрисата надделя в категорията за главна женска роля над Синтия Ериво за "Хариет", Скарлет Йохансон за "Брачна история", Сърша Ронан за "Малки жени" и Чарлийз Терон за "Бомба със закъснител".

Признавайки, че идеята да се превъплъти в образа на филмовата икона Джуди Гарланд 50 години след смъртта ѝ е "плашеща", Рене Зелуегър полага неимоверни усилия, за да се подготви за ролята. В продължение на година актрисата работи с вокален педагог. Усвоява маниерите на Гарланд с помощта на хореограф.

Златната нощ на Оскарите: Кои са големите победители

Филмът "Джуди" проследява период в края на живота на екранната легенда, белязан от проблеми от лично, финансово и здравословно естество. Джуди Гарланд умира на 47-годишна възраст в Лондон през 1969 г. от случайна свръхдоза лекарства.

Актьорите, които партнират на Рене Зелуегър във филма "Джуди", са във възторг от метаморфозата й на снимачната площадка. Критиците възхваляват актрисата, че убедително се слива с образа на Гарланд, вместо да поднесе бегло подражание.

Любопитен факт е, че екранната икона Джуди Гарланд, в образа на която се превъплъщава Зелуегър, никога не е печелила "Оскар".

Gulliver/Getty Images

Пътят на родената в Тексас Рене Зелуегър към върховете в киното започва през 90-те години на миналия век с участие в нискобюджетни продукции. Актрисата привлича вниманието с ролята си в хоръра "Тексаско клане: Следващо поколение" (1995). Големият пробив идва с превъплъщението ѝ в образа на самотна майка във филма "Джери Магуайър" (1996), в който партнира на Том Круз.

Рене Зелуегър е известна и с ролите си в продукции като "Мъж за милиони", "Сестра Бети", "Аз, моя милост и Айрин", "Белият олаендър", "Късметлията", продълженията на "Дневникът на Бриджит Джоунс".

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА