Ямато отново в София, на 11 април
Ямато отново в София, на 11 април / http://yamato.jp

На 11 април 2010 г. японските барабанисти „Ямато" ще представят своята нова програма "Matsuri - Fiesta" пред българска публика. След като през 2007 и 2008 г. японските барабанисти взривиха зала 1 на НДК с шоуто си "Shin On - ритъмът на сърцето", сега те се завръщат, готови с новата си програма отново да взривят залата.

Първата пиеса от шоуто е озаглавена Uchouten (Екстаз). В нея барабанистите вдигат публиката на крака - както те самите признават "и изпълнителите, и публиката се извисяват в небесата!" Барабанистите създават изцяло нова и различна атмосфера със спираща дъха хореография на светлина и звук.

Билети за японските барабанисти "Ямато" може да намерите в мрежата на Тикет Плюс www.ticketplus.bg, в интернет и на касата на НДК, в Дюкян Меломан и други каси, чиито адреси на сайта на Тикет Плюс.

След повече от 2000 представления в множество страни по света, сред които Япония, Южна Корея, Китай, Индонезия, Сингапур, Южна Америка и Европа, милиони хора са присъствали на техните шоу изпълнения. Групата се състои от 10 души на по около 20-25 години, които прекарват всеки ден в усилена тренировка. Техният ангел хранител е големият тайко барабан: 1,7 м в диаметър и 500 кг, направен от 400-годишно дърво. С големия барабан в центъра и с още 40 тайко барабани с различни размери те създават пулсиращ ритъм, еднакъв с ритъма на сърцето. Всеки техен удар е в синхрон със сърцебиенето на публиката и така те осъществяват духовна връзка с нея.

"Ямато" отново в София на 11 април
netinfo
"Ямато" отново в София на 11 април
netinfo