/ iStock/Getty Images
Пържената храна причинява рак на дебелото черво, предупреждават от Американската асоциация за изучаване на рака.

5 мита за здравословния начин на живот (ВИДЕО)

Лекарите са провели експерименти с мишки. Те са хранели гризачите с рапично масло, което се използва широко за приготвянето на т. нар. „фаст фууд“.

Учените са установили, че пържената в растително масло храна води до разпространението на токсични елементи в кръвоносната система. Това, на свой ред, провокира растежа на туморите.

1/5 от смъртните случаи по света – заради нездравословно хранене


Те предупреждават, че хората, които имат проблеми с дебелото черво и със стомаха като цяло, трябва да се откажат от пържената храна.

Заблуди за храненето, които вредят на здравето ни (ВИДЕО)

„Консумацията на такава храна от хора с чревни заболявания или рак на дебелото черво може да направи така, че болестта им да стане още по-агресивна“, заяви ученият Годун Чжан от Масачузетския университет.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БГНЕС