/ iStock/Getty Images
Днес да живеем и да се храним здравословно си е направо мода. Разбира се, в това няма нищо лошо. Няма нищо по-хубаво от това да се погрижим за себе си и за своето здраве. Но има някои схващания, които са приети за здравословни, а всъщност не са точно такива. Ето някои от тях:

1. Цветът на сьомгата

Всъщност дивите породи сьомга имат именно по-светъл цвят на месото. Затова не се притеснявайте, ако видите сьомга с белезникав цвят, няма нищо плашещо или притеснително в това.

сьомга
iStock/Getty Images

2. Ортопедичните мебели

Винаги се е лансирало, че ортопедичните столове са по-добри за гърбовете ни. Това обаче не винаги е така. Някои проучвания доказват, че всъщност този тип столове могат да влошат здравето на вашия гръбнак.

ортопедичен стол
iStock/Getty Images

3. Детокс

Става въпрос за модерните диети, фастинги и детокс със сокове и чайове. Някои проучвания доказват, че могат да доведат до проблеми с миклофлората, подуване, повръщане и стомашни проблеми. 

Седем уж истини за здравето ни

4. Микровълновите печки

Често се твърди, че микровълновите фурни са опасни за здравето. Доказано е обаче, че микровълните не влияят негативно на микро и макро нутриентите на храната.

Заблуди за храненето, които вредят на здравето ни (ВИДЕО)

5. Обелките

Според диетолози повечето плодове и зеленчуци не трябва да се белят. В това число влизат и краставиците например. В обелките има фибри, витамини и минерали.

ябълки
iStock/Getty Images

И още:

Седем храни, които са по-полезни с кората

Учени откриха грешка в препоръките за здравословно хранене

Яде ли се кората на бананите и суперхрана ли е?

Митове за храните, в които вероятно вярвате (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук