„Пух” представя историята на музиката си с поглед към настоящето
„Пух” представя историята на музиката си с поглед към настоящето / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Ще представим историята на нашата музика - миналото ни и настоящето, по време на концерта си в зала 1 на НДК на 28 октомври. Това обявиха на пресконференция музикантите от италианската група "Пух" Роби Факинети, Ред Канциан и Доди Баталя.

Те обещаха да представят на българската публика най-добрите песни от кариерата си по възможно най-добрия начин. Освен това, ще изпълнят и песните от най-новия им албум Dove Comincia Il Sole ("Където слънцето изгрява"). На сцената ще им съпровожда оркестър "Класик ФМ", а гост музиканти ще бъдат Фил Мер - барабани, Данило Бало - клавир, Ясен Василев - китара.

Фактът, че сме тук отново е синоним на този ентусиазъм, който държим в себе си от самото начало и все още не е угаснал, добавиха артистите, връщайки се назад във времето. "Когато започнахме да свирим заедно, светът пътуваше с друг ритъм. Начинът да правиш музика и да пътуваш беше съвсем различен, но вярваме, че сме запазили ентусиазмът, който генерира тази дълга кариера", заявиха музикантите.

Пух представя историята на музиката си с поглед към настоящето
netinfo


За концертите си в България от преди повече от 30 години от "Пух" споделиха, че пазят невероятни спомени от тези времена, към които се връщат често. "Имам запис от един от концертите в София преди 30 години в зала "Универсиада". Много често ми идва желание да го гледам отново, защото ми носи голямо удоволствие, тъй като това за нас беше невероятно изживяване", заяви Роби Факинети. По думите му много неща са се променили от тогава, включително и България, съобщава БТА.

Музикалният път на "Пух" продължава вече над 40 години, като за това време те успяват да се превърнат в една от иконите на италианската естрада. Имат издадени 17 златни албума, 47 платинени, 4 лайв и 400 хита.