Публичен дом прави намаление на велосипедисти
Публичен дом прави намаление на велосипедисти / снимка: БГНЕС

Берлинският публичен дом Maison d'envie /Дом на желанията/ предоставя гъвкава система от намаления за посетителите, използващи обществен транспорт, или активните велосипедисти, се казва в комюнике, публикувана на сайта на бордея.

Неочаквана маркетингова стъпка предприе собственикът на един от берлинските публични домове Томас Гьотц заради финансовата криза: сега всеки посетител може да икономиса, ако е дошъл с автобус или на велосипед. Клиентите на колелета или тези, които могат да покажат билет за градския транспорт, получават намаление в размер на 5 евро за обичайния сеанс от 45 минути, струващ 70 евро. Това предложение е много икономично и безсъмнение екологично.

"Рецесията силно удари нашата индустрия. Естествено, ние се надяваме, че системата с намаления ще ни помогне да привлечем повече хора", каза Гьотц. "Това е добро за бизнеса, полезно за околната среда и добре за момичетата", добави той.

Германските медии отбелязват, че бизнесът на предприемчивия Гьотц е успешен. Постоянните клиенти са започнали да идват по-често, оставяйки своите коли вкъщи. Увеличил се е и броят на новите посетители, допълва БГНЕС.

Германия е една от малкото страни в света, където проституцията е легализирана. В страната са регистрирани около 400 хиляди труженички на най-старата професия.