Красавицата и Звяра
Красавицата и Звяра / Форум Филм България
Очаквано игралната версия на една от най-популярните приказни истории на Дисни - "Красавицата и Звяра", застана на първа позиция по зрителски интерес след миналия уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните.

Филмът, показван у нас на 69 екрана едновременно, създаден по приказката на Габриел-Сюзан дьо Вилньов от 1740 г., е гледан вече от 57 751 зрители и има 586 911 лева приходи за първите три дни у нас. В световен мащаб лентата е реализирала общо 174,8 милиона долара в седмицата на дебюта си.

"Красавицата и Звяра" се оказа по-голям хит, отколкото се очакваше

С това постижение филмът на Бил Кондън с участието на Ема Уотсън и Дан Стивънс подобрява няколко рекорда. Той е най-големият хит за 2017-а досега, най-добрият дебют за семейна лента и се нареди сред 10-те най-доходоносни премиери в историята на киното.

Красавицата и Звяра
Форум Филм България

Специалистите очакват "Красавицата и звяра" да събере глобални приходи от порядъка на 1 милиард долара.

Вижте как изглеждат любимите герои от "Красавицата и звяра" в галерията тук

На втора позиция е "Конг: Островът на черепа", сниман на Хаваите, в Австралия и в Азия. Приключенската история за неизследван остров, на който живеят митични зверове и огромната маймуна, и на който попада екип от авантюристи и военни, за да го изследват, е вече 10 дни на екраните у нас и е гледана от 48 736 зрители и има 505 162 лева приходи от тях.

Трето място е за китайската анимация "Рок Дог". Случващото се с тибетския мастиф Боди, след падането на радиоапарат от небето и влюбването му в рок-музиката, е гледано от 21 485 зрители и е събрало 195 348 лева приходи за 17-те дни на екраните у нас.

Четвърто място сред най-гледаните филми у нас е за "Логан: Върколакът". За почти трите седмици на екран разказът за познатият герой Х-24, в чиято роля е Хю Джакмън, е гледан от 51 603 зрители и има общо 456 296 лева приходи.
 

Тази година ще видим последното приключение на Hugh Jackman като Върколакът. Как ще завърши неговата история? Гледайте "ЛОГАН: Върколакът" от 3 март в кината и IMAX. #Logan

Публикувахте от Alexandra Films в 19 януари 2017 г.
Пето място е за продължението на историята на наемния убиец, решил да се оттегли и заживее спокойно - "Джон Уик 2". Екшънът с Кеану Рийвс в главната роля, е вече месец по екраните у нас и е гледан от 34 207 души и има 287 483 лева приходи.

На шесто място е приключенският 3D екшън "Великата стена". Филмовият разказ за търсенето на барута от двама европейски авантюристи в далечен Китай през 12-ти век и сблъсъкът им с чудовищни същества, е вече втори месец по екраните у нас и за това време е видян от 97 196 зрители и има 1 047 480 лева приходи.
Седмо място е за анимацията "Lego филмът: Батман". Приключенията на създадения като лего-играчка герой и на неговият син, са гледани от 33 990 зрители и са събрали 309 820 лева приходи за месец и половина у нас.

На осма позиция е носителят на Оскар за най-добър филм за миналата година - "Лунна светлина". Филмът, създаден по училищния драматичен проект на Тарел Алвин Маккрейни за израстването на чернокожо момче с хомосексуална ориентация, е гледан от 1074 зрители и има 7 142 лева приходи за първите три дни от премиерата му у нас.

"Лунна светлина", а не "La La Land", спечели Оскар за най-добър филм (ВИДЕО)

Девета позиция е за комедията с Айс Кюб и Чарли Дей "Между шамарите". Схватката между двамата учители в общинска гимназия, която ги връща отново на работа, е гледана от 21 416 души и има 170 506 лева приходи за месец на екраните у нас.

На десето място е "Петдесет нюанса по-тъмно". Еротичният разказ, създаден по мотиви от бестселъра на Е. Л. Джеймс и сценария на Ниъл Ленард, е месец и половина на екраните у нас и за това време е гледан от 134 925 зрители и има 1 129 719 лева приходи от тях.

Дръзки тоалети на премиерата на "50 нюанса по-тъмно" (СНИМКИ)

Петдесет нюанса по-тъмно
Форум Филм България

БТА