Португалският скулптор Емануел Сантош е преработил бюста на Кристиано Роналдо, който посреща посетителите на летището на родния му остров Мадейра.
 

Пет звезди, които няма да познаете (СНИМКИ)

През 2017 г. летището на остров Мадейра получи името на футболиста на "Реал". Скулптурата обаче предизвика много негативни реакции и откровени подигравки. "Хем разноглед, хем кривоглед", редяха онези, които не харесват работата на португалския скулптор Емануел Сантос.
 

"Невъзможно е да угодиш хем на гърците, хем на троянците. Дори Исус не може да угоди на всички. Става въпрос за вкус, не е толкова просто, колкото изглежда", коментира в отговор на нападките авторът на бюста пред британския в. "Гардиън".

"Винаги има "за" и "против", аз бях готов за това. За база използвах няколко снимки на Кристиано Роналдо, които намерих в интернет, нищо определено. Поставих фотосите пред очите ми и се захванах да работя", разказа още скулпторът.
 

И въпреки че Кристиано харесал работата му, Емануел Сантос се нагърби със задачата да преработи творението си и година по-късно показа на публиката новото си произведение.