Понякога се случва и така – едва започваш да разбираш какво е да си майка и установяваш, че това вълнение ще ти предстои отново. В някои случаи това е осъзнат избор на родителите, но при други бременността е непланирана и предизвиква много въпроси и притеснения как се отглеждат породени деца.

По-трудно или по-лесно се гледат две деца с малка разлика? Чували сме и двете теории. Вижте какво разказа Веси за нейния личен опит в канала "Mamma Mia" във vbox7:

Килограмите

Ако бременностите са близки една до друга, килограмите, които се качват при втората са значително по-малко, а и по-лесно се свалят заради постоянното търчане след първото. Разбира се, умората също е в пъти по-голяма. По-трудно е да вдигате първото дете, но организмът си знае своето – има начин да те подготви и за това и някак то не пречи.

породени деца
iStock/Getty Images

Раждането в повечето случаи протича по-леко, тъй като е много скоро след първото.

Новият човек в семейството

Отношенията между децата

Възможност е да се появи ревност и по-голямото дете да се почувства подценено по определен начин. Трябва да се балансира между двете деца, за да не се чувства което и да е от тях ощетено. Съвет: при всяко действие за по-малкото дете, викайте голямото да ви „помага“ и го въвличайте във всяка една дейност.

Породени деца
iStock/Getty Images

Режими 

Когато децата са в близка възраст, режимите са почти еднакви и ти по някакъв начин ги „избутваш“ наведнъж.

Родителите да не общуват с пеленачетата на бебешки език

Близост

Децата със сходна възраст стават много по-близки заради малката разлика и са си упора едно за друго.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук