Полякиня извърши 1400-километров мирен поход до Босна
Полякиня извърши 1400-километров мирен поход до Босна / netinfo

Полякиня измина 1400 километра от родното й място край град Люблин в Източна Полша до място за католическо поклонение в Босна – в района на Меджугорие, в поход, който тя посвещава на усилията за мир, информира БГНЕС, позовавайки се на местен информационен сайт.

Походът на Бендарчик Шиеминска продължи 62 дни, през които тя носеше със себе си само кръст, библия и карта. "Живеем в трудни времена и мисля, че хората трябва да преодолеят враждите. Всички хора са братя и затова, аз избрах да не нося със себе си храна и вода, а да разчитам на хората", казва 55-годишната Шиеминска.

Маршрутът на нейния мирен поход премина през Словакия, Унгария и Хърватия. В Босна тя перкоси населени с мюсюлмани райони, в които служителите в местните джамии й даваха храна и подслон. "Те се радваха, че отивам в Меджугорие и казваха, че единственото, което искат е мир", казва Шиеминска.

Малкото босненско градче Меджугорие стана едно от най-известните места за поклонение на католиците в света, след като през юни, 1981 г. шест деца съобщиха, че са видели явяването на Дева Мария, припомня АФП.