/ / iStock/Getty Images
Ако някой знае какво е изолацията, това със сигурност са тези хора. Ето няколко съвета как да прекарате времето си в изолация по-бързо, съветва BuzzFeed.

Райън Рамзи прекара повече от 20 години в британския флот и е бил командир на ядрената подводница HMS Turbulent. Той подчертава важността на структурата в дневния график. „Бързо си създайте рутинен дневен ред и се придържайте към него. Това означава, че ще си дадете време за почивка, за релаксиране и ясна времева рамка за фокусиране върху работата”, съветва Рамзи.

„На подводницата няма много място за движение, но за да бъдете психически готови за всички задачи, трябва да сте физически годни и следователно упражненията са много важни“, признава още Рамзи.

Домашни тренировки с популярни българи по време на карантината (ВИДЕО)

Ричард Каванаан
е бил оператор на радар на подводница 12 години и твърди, че здравословното хранене е от съществено значение, а не само за физическото здраве. Ако ядете нездравословни храни, вашият серотонин ще спадне и може да изпаднете в депресия, обяснява той.

С него се съгласява Том Херман, който е бил във ВМС 40 години и е командвал две подводници. Много е полезно да определите точното време за хранене. Можете да следите времето по ежедневните си ангажименти. Поради липса на движение апетитът може да бъде намален, така че спазването на графика на хранене е много важно, добави той.

Рон Гордън, който е служил в подводниците от 1964 до 1998 г., подчертава важността на забавлението. „Мнозина имаха различни хобита. Решаваха пъзели, правеха примамки за риби, някои дори плетяха. В морето е най-важно да поддържате мозъка активен и можете да го правите с различни занимавки”, споделя Гордън.

Медици: Самоизолацията може да е полезна за вас

По време на изолация е от голямо значение поддържането на връзка със семейството и приятелите. Шегите също са от съществено значение според подводничарите. „Знаехме как да се смеем един на друг до сълзи. В моменти, когато стресът е голям, е много важно да се усмихвате за своя сметка. Това ще улесни забравянето на тревогите за дреболиите”, казва Кавано.

Единственото място в подводницата, където можете да сте сами, е вашата кабина. „Отделете време за себе си като се отдалечите от другите и след това правете каквото ви дойде наум”, съветва Джон Бейли, който служи на подводница.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС