/ / iStock/Getty Images
За изграждането на навици са необходими 21 дни
Лекари подготвиха списък с препоръки как човек да си организира времето при самоизолация, за да е от полза за здравето му.

За изграждането на навици са необходими 21 дни. Две седмици са достатъчни, за да приемете като норма грижите за здравето. На първо място, ако се чувствате добре, трябва да включите упражнения в ежедневната си програма. Това е необходимо, за да се поддържа тялото в добра форма и да се подобри кръвообращението.

/ iStock/Getty Images

По време на изолация трябва да се спазват правилата за здравословно хранене и да се откажем от вредните навици.

/ iStock/Getty Images

Изолацията е прекрасна възможност човек да премине към здравословен хранителен режим. Важно е да бъде изключена употребата на алкохол, тъй като той влияе негативно на имунната система.

Самоизолацията е подходяща и за пушачите да се откажат от цигарите – пушачите са подложени на риск от заболявания на белите дробове и трудно ги преодоляват. Освен това пасивното пушене също е опасно, затова не трябва да бъдат подлагани на риск близките вкъщи.

/ iStock/Getty Images

Важно условие за профилактика срещу коронавируса е редовното проветряване на помещенията и забърсване на пода с влажна кърпа.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС