/ БГНЕС, архив
Елтън Джон ще бъде почетен с концерт, в който ще участват много знаменитости, през януари 2018 г., предаде ДПА. Шоуто ще бъде излъчено на живо по телевизията няколко дни след 60-ата церемония по връчването на наградите "Грами".
 
Английският певец и композитор, чието истинско име е Реджиналд Кенет Дуайт, ще чества кариерата си в рамките на концерта "Елтън Джон - I'm Still Standing" заедно с известни изпълнители, сред които Майли Сайръс, Джон Леджънд и Сам Смит, в "Медисън скуеър гардън" през януари, оповестиха организаторите на церемонията за наградите "Грами".
 
СНИМКИ: Топ 20 на най-високоплатените звезди в Европа

Елтън Джон ще се качи на сцената, за да участва в част от концерта.
 
"Той привлича няколко поколения фенове от повече от 50 години", заяви Нийл Портноу, президент на американската Национална звукозаписна академия, която присъжда отличията "Грами". "Неговата креативност, динамичното му присъствие на сцената и виртуозните му изпълнения го превърнаха в икона на културата", споделя той.
 
Колко милиона са спечелили най-големите звезди в Европа?

Американската национална звукозаписна академия с удоволствие ще почете неговия безценен принос към музикалната общност."
 
През дългата си кариера Елтън Джон е спечелил пет награди "Грами". Първата от тях той получи за работата си над песента "That's What Friends Are For" заедно със Стиви Уондър, Дион Уоруик и Гладис Найт през 1986 г. Носител е също на награда "Тони" и е бил номиниран три пъти за награда "Оскар" за най-добра оригинална песен, като спечелва отличието за "Can You Feel the Love Tonight" от анимацията "Цар Лъв" през 1995 г.
 
Елтън Джон и Ендрю Лойд Уебър ще работят заедно върху анимационен филм

През 2000 г. е почетен с приза "Легенда" за приноса си към музиката на церемонията за наградите "Грами" и е обявен за Личност на годината за филантропската си дейност от фондацията "Мюзикеърс".
 
Елтън Джон пише музиката за мюзикъла "Дяволът носи Прада"

В момента Елтън Джон е на световно турне. След концерта през януари той ще изнесе поредица шоута в разстояние на четири месеца в Лас Вегас.
БТА