/ iStock/Getty Images
Феновете на луксозните стоки, на които им е омръзнало да носят кожени колани, могат да заложат на бранд, който предлага този артикул от платина срещу 60 хиляди британски лири, пише в. "Метро".

Компанията "Хаус ъф Боргези" сътвори колан от платина и злато, инкрустиран с диаманти, който тежи 300 грама. Фирмата стана известна с това, че обу сензацията Бионсе с обувки, осеяни с диаманти.


Продадоха на търг картина за над 24 милиона евро (СНИМКИ/ВИДЕО)


Коланът е дело на 53-годишния дизайнер Кристофър Шелис. Изготвен е от платина, 18-каратово злато и е инкрустиран с 60 диаманта. На катарамата му е изобразена лилия, като луксозната стока е предназначена за клиенти и от двата пола.

Търговската марка на колана е Fleur de Lys (Цвят от лилия). Според създателя на колана това красиво растение винаги е било асоциирано с властта и монархията.

Най-скъпото уиски в света струва над 1 милион и половина евро


За дизайна на най-скъпия колан във Великобритания са били нужни три денонощия и в момента на разположение е една единствена бройка. Бижутерът Кристофър Шелис е готов да сътвори и допълнителни модели, ако получи заявки след популяризирането на изделието му. Той е оптимист, че ще намери клиентела.

"Винаги е по-лесно да продадеш едно ферари, отколкото една семейна кола. Който има пари не ги жали за това, което му е харесало", твърди бижутерът
БТА