Обама обърка британския финансов министър с R&B певец
Обама обърка британския финансов министър с R&B певец / Gulliver/Getty Images

По време на срещата на Г-8 американският президент Барак Обама обърка имената на двама известни адаши по фамилия - британския финансов министър Джордж Озбърн и R&B изпълнителя Джефри Озбърн.

Куриозът е станал по време на доклада на канцлера на хазната за неплащането на данъци, съобщават местните медии. Обама на три пъти е заявил, че е напълно съгласен с "Джефри". От своя страна, министърът не е поправил президента, но по-късно стопанинът на Белия дом му се е извинил за неволния лапсус, пише БГНЕС.

"Много съжалявам. Навярно съм ви объркал с моя любим R&B певец", каза Обама, цитиран от "Файненшъл Таймс".

Джефри Озбърн заяви пред телевизия "Скай нюз", че е възхитен от това признание. "Наистина не знаех, че той е такъв голям мой почитател", каза певецът. Той поздрави също така и финансовия министър, заявявайки, че когато отново посети Великобритания, е готов да изпее дует с Джордж Озбърн.

Джефри Озбърн е роден през 1948 година. От 1970-та до 1981-ва е част от фънк групата L.T.D., а след това започва солова кариера. Той е записал десет албума, които са покорявали върховете на британския и американски чартове.