Ню Йорк таймс пусна видеозаписи на редакционните си събрания
Ню Йорк таймс пусна видеозаписи на редакционните си събрания / cнимка: Reuters

Американският всекидневник "Ню Йорк таймс" започна от понеделник да излъчва в сайта си на адрес www.nytimes.com видеозапис на ежедневната си редакционна летучка, предаде АФП. Всеки ден видеозаписът ще може да се гледа от 13.00 ч. местно време (17.00 ч. по Гринуич). Целта на инициативата е постигането на още по-голяма прозрачност относно процеса на подбор на темите, по които пише американският всекидневник.

В първото разпространено 6-минутно видео, качено в сайта на изданието, се виждат главният редактор и неговите заместници, които обсъждат водещите новини с редактора на международните новини и с помощник-редактора на икономическия раздел на вестникът, разказва БТА. В даден момент се включва и кореспондентът на "Ню Йорк таймс" от Вашингтон с последни новини относно одобрения от Камарата на депутатите на Конгреса план за здравната реформа.

"Видеозаписите от летучките ще покажат на хората как избираме темите, които ще отразяваме в даден ден и какви са критериите за този избор", казва Ан Дъри, която отговаря във в. "Ню Йорк таймс" за видеозаписите и телевизионния мониторинг.