Въпреки световните стандарти за красота, които виждаме на кориците на списанията и модните ревюта, всяка нация има свои собствени уникални черти, традиции и обичаи, свързани с женската красота, пише каналът "Скандално" във vbox7. Ето и кои азиатски страни доказват твърдението, че красотата е относително понятие:

Черни зъби

Почернянето на зъбите е стар японски обичай, с който жените показват своята красота и готовност да се омъжат. В днешни дни никой не използва тази практика.

Превръзка на носа

Заради огромната популярност на ринопластиката, Иран е наречен „световната столица на носа“. Носната лента след операцията има специално име - „превръзка на честта“. Жените гордо показват своята превръзка, като някои остават с нея дълго след операцията, като символ на богатство.

Иран жена
iStock/Getty Images

Една вежда

В Таджикистан наличието на една вежда е традиционен знак за красота. Момичетата, които не са надарени с гъсти вежди използват специална билка, с която да оцветят пространството между веждите си.

Таджикистан  жена
iStock/Getty Images

Удължаване на врата

Дългата шия е символ на женственост и красота в племето каяни в Тайланд. Смята се, че с дългия си врат жените приличат на дракони, които са важни фигури в местния фолклор. Момичетата започват да носят месингови обръчи, когато са на 5 години и получават все повече и повече с течение на времето.

Пилене на зъби

За хората в Бали изпиляването на зъбите е традиционен ритуал. Тази процедура се извършва предимно на тинейджъри, за да се отблъснат злите духове. Изпилените зъби в Индонезия са символ за зрялост, с която се показва, че младежите са готови да се оженят.

Дълги нокти на краката

За разлика от световните тенденции в маникюра и педикюра, в Индия за красиви се смятат дългите цветни нокти на краката на дамите.

Лице във формата на сърце

В Южна Корея има най-голям брой козметични процедури, като контурирането на лицето е в топ 3 на най-популярните пластични операции. Въпреки потенциалните рискове, жените се подлагат на тази операция, за да получат лице във формата на сърце.