Не знаем кой ще участва в Евровизия, но пък си имаме водещи на конкурса
Не знаем кой ще участва в Евровизия, но пък си имаме водещи на конкурса / снимка: www.eurovision.tv

Българската национална телевизия все още не е обявила изпълнителите, които ще участват в българското издание на „Евровизия", но пък финалната вечер на конкурса вече си има водещи. Мария Илиева и Орлин Павлов ще си партнират на сцената на зала 1 на НДК на 23 февруари. Тогава зрителите на БНТ ще наблюдават концерта, по време на който, чрез гласуване, ще изберат нашия представител в международното състезание.

Ден преди това, на 22 февруари, песните ще оценяват и музикалните специалисти - членовете на т. нар. Академия. Победителят в българското издание на „Евровизия" ще бъде определен след като резултатът от единия вот и този от другия бъдат събрани.

И макар вече да е ясно какво ще представлява двучасовото шоу, все още липсва списъкът с десетте изпълнители, които тази година ще се пробват в конкурса. Имената им бяха посочени от членовете на Академия „Евровизия", но заради изключително кратките срокове за създаване на песни, много от тях отказаха на БНТ да се включат в състезанието. Това е и причината организаторите да се забавят с обявяването на участниците в него.

Иначе - в концерта на 23 февруари в зала 1 на НДК, който ще се предава пряко по БНТ 1 и БНТ Свят от 20:30, ще се включат „Дърти пърчис", „Tri O Five", „Бон Бон", Румънеца и Енчев, както и тазгодишните представители на Румъния в „Евровизия" триото „Hotel FM". Ще пеят и водещите на шоуто - Мария Илиева и Орлин Павлов. Вокалистът на несъществуващата група „Каффе" вече е участвал в „Евровизия". През 2005 година бандата представя България на конкурса в Киев, но не успя да се класира за финала.