Принц Уилям и херцогиня Катрин привлякоха тълпи от фенове напук на ледения студ в шотландския град Дънди
Принц Уилям и херцогиня Катрин привлякоха тълпи от фенове напук на ледения студ в шотландския град Дънди / Gulliver/Getty Images
Кралската двойка принц Уилям и херцогиня Катрин привлякоха тълпи от фенове напук на ледения студ по време на откриване на филиал на музея "Виктория и Албърт" в шотландския град Дънди, предаде Ройтерс.

Усмихнати кралски особи: Принц Уилям и Кейт в Дънди, Шотландия (СНИМКИ)
 
Музеят е с необичаен дизайн и прилича на носа на голям кораб, разположен в устието на река Тей. Студът беше подсилен от крайбрежния вятър, но той не попречи на насъбралото се множество, дошло специално да посрещне кралската двойка.
Херцогинята на Кембридж е патрон на лондонския музей "Виктория и Албърт" и за случая бе облечена в зелена рокля на карета с дълъг ръкав, проектирана от "Alexander McQueen", докато принц Уилям заложи на официален тъмносин костюм.

Вижте очарователна коледна снимка на Уилям, Кейт и трите им деца

Кейт сподели, че е била завладяна от "спиращата дъха архитектура" на новия музей. Той е първият филиал на "Виктория и Албърт" извън Лондон.
Архитектурата на новото съоръжение е дело на японеца Кенго Кума, който проектира Олимпийския стадион в Токио за игрите през 2020 година.

36-годишният Уилям и 4-годишната Кейт Мидълтън в Джераш (СНИМКИ)

По време на визитата си в Дънди принц Уилям и съпругата му посетиха и фабрика за гуми в шотландския град.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук

БТА