Гробът на Клеопатра, непокътнато тяло на 2 хил. години и още неразгадани мистерии
Историята е пълна с изключително интересни, но напълно неизвестни и до днес неща. Напълно нормално е всички ние да се интересуваме именно от неразгаданите загадки, да търсим различно обяснение за тях, и дори да вярваме в конспирации.

За любителите на мистериите каналът на Христо Боснев във vbox7 предлага списък от исторически събития, които учените така и не успяват да обяснят:

Тайнствената "танцуваща чума", при която хората танцуват до смърт

През 1518 г. "танцуващата чума" удря Страсбург. Това състояние обзема повече от 400 души и ги кара да танцуват без почивка. Някои от тях умират от инфаркт, изтощение или инсулт. Всичко започва през юли 1518 г., когато една жена на име г-жа Трофея започна да танцува неконтролируемо в средата на Страсбург. По-късно към нея се присъединяват още 34 души и скоро след това чумата се разпространява до около 400 души. Случва се и около 15 души да починат от това състояние само за ден.

The Dancing Plague

Публикувахте от Rawan Khaled в Четвъртък, 5 октомври 2017 г.

Изчезналият екипаж

Джойита е търговски кораб, който мистериозно изчезва в южната част на Тихия океан през 1955 г. Интересно е, че този кораб е построен така, че практически не може да потъне. Когато корабът е намерен, все още голяма част от него е над водата, но на него няма нито един човек. На борда е имало 25 души, но никой не е намерен. Не е намерен и нито един труп.

The MV Joyita may have been an “unsinkable” ship, but she wasn’t immune to other problems. With 25 passengers and crew...

Публикувахте от TRU paranormal в Понеделник, 25 ноември 2013 г.

Ръкописът, който никой не разчита

Преди около 500 години се появява текст, написан на неизвестен език и непозната писмена система от неизвестен автор. Името на ръкописа е дадено в чест на Уилфрид Войнич, литовски библиофил, който купува ръкописа през 1912 г. в Италия. Смята се, че текстът може да е бил написан в Северна Италия, но никой не е съвсем сигурен. Множество криптографи и пробивачи на кодове работят върху ръкописа, но никой не успява да разбере какво всъщност казва текстът.
Публикувахте от Voynich Manuscript в Понеделник, 25 юли 2016 г.

Гробът на Антоний и Клеопатра

Въпреки многобройните недоказани твърдения, че някой е "близо до откриването" на гробницата на Клеопатра, до днес никой няма представа къде е погребана една от най-емблематичните жени в историята на човечеството. Смята се, че е погребана заедно с любовника ѝ Марк Антоний. Всъщност гробницата на Клеопатра не е единствената, която остава загадка за археолозите, същото е с Моцарт и Чингиз Хан например.

Cleopatra, depiction on a Ptolemaic coin . Jason Devaun

Публикувахте от ‎Egypt Cradle of civilization - مصر مهد الحضارة‎ в Сряда, 8 ноември 2017 г.

Тялото на 2000 г., което още има коса, мигли и кръв във вените

Гробницата на китайска аристократка от времето на династията Хан е намерена около 2000 години след смъртта ѝ, през 70-те години на XX в. Учените претърпели шок, когато видели тялото на Лейди Ден (Ксин Жуи), което било невероятно добре запазено. Всичките ѝ органи били почти непокътнати, във вените ѝ е намерено малко количество кръв от кръвна група А, тя все още има коса и мигли. Най-голямата изненада е мистериозната течност, в която е накиснато тялото – и до днес учените не знаят каква е.

The Lady of Dai Mummy – China :: Xin Zhui (Chinese: 辛追; pinyin: Xīn Zhuī; died 163 BC), also known as Lady Dai or...

Публикувахте от Weird & Craziest Facts Around The World в Понеделник, 6 юли 2015 г.