Разкритието на Меган Маркъл, че човек от британското кралско е направил забележка за възможността кожата на сина ѝ да е тъмна, е сърцераздирателно, заяви Мишел Обама, цитирана от Ройтерс.

Бившата първа дама на САЩ изрази надежда преживяното от Меган да е урок за целия свят.

Меган: Кралското семейство се тревожеше за цвета на кожата на Арчи, мислих за самоубийство

В интервю за Опра Уинфри Меган и съпругът ѝ принц Хари обвиниха в расизъм човек от кралското семейство, без да уточняват кой е, както и хората от двореца, че са пренебрегнали молбите ѝ за помощ, когато е мислела за самоубийство.

Принц Хари и Меган разговаряха с Опра Уинфри
Принц Хари и Меган при Опра Уинфри Gulliver/Getty Images

"Мисля, че беше сърцераздирателно да чуем, че тя се е чувствала така в собственото си семейство - собственото ѝ семейство е мислело за нея като за различна. Както съм казвала и преди, расата не е ново понятие в този свят за цветнокожите, затова не беше напълно изненадващо да чуем за чувствата ѝ, те да бъдат изречени с думи", каза пред Ен Би Си нюз Мишел Обама, коментирайки разкритията на Меган за отношението към цвета на кожата на сина ѝ.

Кралските усмивки, от които като че ли не е останала и следа (СНИМКИ)

"Моля се да има прошка и възстановяване за тях, така че те да използват това като нещо, от което да се поучим".

Арчи Маунтбатън-Уиндзор, синът на британския принц Хари и на Меган, е седми в линията на наследяване на британския престол
Арчи Маунтбатън-Уиндзор, синът на британския принц Хари и на Меган, е седми в линията на наследяване на британския престол Gulliver/Getty Images

Кралица Елизабет заяви миналата седмица, че кралските особи са натъжени от трудностите на внука ѝ Хари и съпругата му и обеща разкритията за расистката забележка да бъдат разгледани в семеен кръг.

По-големият брат на Хари - принц Уилям отрече да им расизъм в британското кралско семейство.

Принц Уилям: Семейството ни не е расистко (ВИДЕО)

По темата

БТА