Все така не ѝ вярвам, заяви скандалният телевизионен водещ
Борбеният телевизионен водещ Пиърс Морган, който напусна поста си начело на сутрешния блок на британска телевизия след нападки към съпругата на принц Хари, заяви, че все така не вярва на това, което тя е казала в интервюто си за Опра Уинфри, предаде Ройтерс.

55-годишният Морган напусна предаването "Добро утро, Великобритания" по телевизия Ай Ти Ви на 10 март, малко след като Меган заяви в интервю за Уинфри, че мислела да се самоубие докато живеела във Великобритания като член на кралското семейство.

"В понеделник казах, че не вярвам на казаното от Меган Маркъл в интервюто ѝ за Опра. Имах време да обмисля това свое мнение и все така не ѝ вярвам. Ако вие сте ѝ повярвали, окей", написа Морган Twitter. "Свободата на словото е кауза, за която с радост се жертвам. Благодаря за всичката любов и омраза. Отивам да прекарам повече време с мненията си", каза той на своите 7,8 милиона абонати.

Кралските усмивки, от които като че ли не е останала и следа (СНИМКИ)

Пиърс Морган добави снимка на Уинстън Чърчил с цитат за свободата на словото.

В потопилото британската монархия в криза двучасово интервю съпругата на принц Хари заявява, че кралското семейство е отхвърлило молбите ѝ за помощ за съхраняване на душевното ѝ здраве и че човек от кралския двор е повдигнал въпроса за цвета на кожата на неродения ѝ син.

Меган: Кралското семейство се тревожеше за цвета на кожата на Арчи, мислих за самоубийство

На сутринта след излъчването на интервюто по американска телевизия Пиърс Морган заяви в предаването "Добро утро, Великобритания", наред с други критики, че не вярва и на дума от казаното от Меган. В туит той я нарече "Принцеса Пинокио". На следващата сутрин той гневно напусна студиото на живото предаване на сутрешния блок след критика на член на екипа към позицията му. По-късно същия ден Ай ти Ви съобщи, че той напуска.

Над 41 000 оплаквания са били получени в британския медиен регулатор, който обяви, че започва разследване по правилото си за недопускане на оскърбления и нанасяне на вреда. Пиърс Морган започва кариерата си в британски таблоид, като е бил редактор на вече закрития в. "Нюз ъф дъ уърлд", а след това във в. "Дейли мирър". След това той се прехвърля в телевизията, първо като съдия в риалити шоута като "Америка търси таланти" и "Великобритания търси таланти".

В продължение на три години той беше и водещ на токшоу по Си Ен Ен на мястото на Лари Кинг.
БТА