Марадона би жертвал „божията ръка” заради Хубавата жена
Марадона би жертвал „божията ръка” заради Хубавата жена / снимка: БГНЕС

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона заяви, че е готов да отреже ръката, отбелязала един от най-известните голове в света, за да види филмовата звезда Джулия Робъртс. Робъртс спечели прозвището "Хубава жена" след участието си в едноименния филм в началото на 90-те години.

Марадона е на фестивала в Кан, за да представи нов документален филм за живота си, режисиран от сръбския режисьор Емир Костурица.

„Бих направил всичко, за да видя Джулия да върви тук по „Кроазет”. Бих искал да мога да се разходя тук зад нея и съм способен да отрежа ръката си за това, дори тази, с която отбелязах гола на Англия”, заяви Марадона.

По време на четвъртфинала на Световното първенство в Мексико през 1986 г. в мача срещу Англия Марадона надскочи английския вратар Питър Шилтън, като удари топката с ръка, припомня БГНЕС. Мачът завърши 2:1 за южноамериканците, а впоследствие Аржентина спечели първенството. След мача Марадона скандално отказа да признае, че е отбелязал гола с ръка, като заяви, че ако е имало намесена ръка в случая, то това е била „божията ръка”.