Внучката на Симеон Сакскобургготски - певицата Мафалда, се готви за скорошна сватба, пише histoiresroyales.fr.

Според ексклузивна публикация в испанското списание "Ола" Мафалда ще се омъжи за дългогодишния си спътник Марк Абуслейман през май. Певицата е първата от 11-те внуци на Симеон Сакскобургготски, която минава под венчило.

Избраникът на Мафалда е британски финансист от ливански произход, с когото според списанието изпълнителката има връзка от осем години. Сватбата се очаква да се състои в Майорка - родното място на майка й.

Мафалда среща своя избраник в Лондон. Двамата след това заминават за Бостън, където продължават университетското си обучение. Внучката на Симеон Сакскобурготски е записана в престижния музикален колеж "Бъркли". Марк учи компютърно инженерство в Харвард.

Преди няколко месеца изданието съобщава, че Мафалда е издала "Decir Adios" - първия си сингъл на испански, неин майчин език.

След като е живяла в Лондон и САЩ, Мафалда се установява в Мадрид. Марк работи в областта на финансите и същевременно продължава обучението си в Харвард.

Изборът на Майорка за място на сватбата изглежда съвсем естествен за Мафалда. Родителите ѝ, които са разделени, имат особена история с Балеарските острови. Майка ѝ Росарио Надал е родом от Майорка. Баща ѝ Кирил Сакскобургготски има къща във вътрешността на острова. През последните години той се мести там с партньорката си, британската бизнесдама Катрин Бътлър. Мафалда идва всяко лято, за да прекара ваканцията си на острова.

Двадесет и седем годишната Мафалда е най-голямата от внуците на Симеон Сакскобургготски, който през юни ще навърши 85 години. Този месец бившият премиер на България отбелязва 60-годишнина от брака със съпругата си Маргарита.
БТА