Кралицата на попа Мадона представи в социалните мрежи най-новите попълнения в семейството си - осиновените от Малави близначки, публикувайки своя снимка с момиченцата, предаде Ройтерс.

Фотографията, качена в сайта Instagram, показва 58-годишната Мадона, която върви по провинциален път, хванала за ръка момиченцата. Близначките са облечени с еднакви роклички в тъмносиньо и бяло. Едното от момиченцата е с бяла блузка под рокличката и носи бяла шапка. Снимката е придружена от посланието: "Изключително съм благодарна на всички в Малави, които направиха това възможно. Отправям молба към медиите да уважат правото ни на неприкосновен личен живот в този преходен момент".

Мадона е майка на още две деца от Малави - Дейвид Банда и Мърси Джеймс, осиновени съответно през 2006 и 2009 г. Певицата има и дъщеря и син, Лурдес и Роко, от предишни връзки, припомня агенцията.

Мадона е Жена на годината 2016 на сп. "Билборд"

В края на януари, когато се появиха съобщения, че Мадона е на път да осинови още две деца от Малави, певицата ги опроверга, заявявайки, че посещението й в страната е било свързано с благотворителната й дейност. През 2006 г. Мадона основа фондацията "Raising Malawi", за да защитава сираци и уязвими деца в страната. Тя също така спонсорира училища и болници.

Междувременно Асошиейтед прес предаде, че по време на процеса за осиновяване Мадона е трябвало да отговаря на "неудобни въпроси" на местна съдийка, чиято цел е била да се увери в мотивите на световноизвестната звезда.

"Подателката на иска е професионална изпълнителка и трябваше да се застраховам срещу вероятността да чуя от нея добре заучена реч. За да разбера мотивите й за осиновяване, което може да се изтълкува като "ограбване" на най-ценния ресурс на Малави - децата, й зададох някои по-скоро неудобни въпроси, на които тя даде дълбоко искрени отговори", казва съдия Фиона Мвале.

Мадона застана безрезервно зад сина си

Говорейки за собствените си мотиви да разреши осиновяването, съдийката е заявила, че е останала доволна от демонстрираните от Мадона желание и намерение да осигури на 4-годишните близначки дом, любов, защита и път в живота.

Певицата освен това е уверила, че момичетата ще запазят рождените си имена, за да съхранят малавийската си идентичност.

От съдебните документи става ясно, че искът за осиновяване е подаден на 25 януари. Изяснява се също, че близначките са родени със секцио. Майка им е починала седмица след раждането от усложнения. Момиченцата имат петима по-големи братя и сестри, и баща, който има ново семейство и не може да се грижи за всичките си потомци.
БТА