Наденичките са много универсално и любимо ястие за много хора. Те са подходящи за закуска, обяд, вечеря.
Консумират се за всякакви поводи, на улицата, в офиса, в къщи. Приятният им аромат и вкус ги правят привличащи и предпочитани, особено в днешното забързано ежедневие. Обикновено се приготвят от свинско, телешко месо или смес от двете. В различните страни има многобройни начини на смесване, пълнени и приготвяне на наденици. Foodpanda изброява някои забавни факти за колбаса.
Обикновено надениците се правят, като се пълнят черва, но понякога тази обвивка може да бъде синтетична.
18% от хората по света консумират колбаса за закуска, а 44% за вечеря.
83% от колбасите са произведени от свинско месо.
Словения и Австрия се скараха за … наденица
Най-популярното българско ястие, включващо колбаса, е боб с наденица.
Хората пълнели черва с месо още в Древен Шумер.
За първи път този колбас е споменат в „Одисеята“, написана от Омир преди повече от 2700 години.
Най-дългата наденица е направена в Румъния на 1-ви декември 2014 година.
Денят, в който се консумират най-много наденици, е събота.
Консумират се за всякакви поводи, на улицата, в офиса, в къщи. Приятният им аромат и вкус ги правят привличащи и предпочитани, особено в днешното забързано ежедневие. Обикновено се приготвят от свинско, телешко месо или смес от двете. В различните страни има многобройни начини на смесване, пълнени и приготвяне на наденици. Foodpanda изброява някои забавни факти за колбаса.
Обикновено надениците се правят, като се пълнят черва, но понякога тази обвивка може да бъде синтетична.
18% от хората по света консумират колбаса за закуска, а 44% за вечеря.
83% от колбасите са произведени от свинско месо.
Словения и Австрия се скараха за … наденица
ThinkStock/Getty Images
Хората пълнели черва с месо още в Древен Шумер.
За първи път този колбас е споменат в „Одисеята“, написана от Омир преди повече от 2700 години.
Най-дългата наденица е направена в Румъния на 1-ви декември 2014 година.
Денят, в който се консумират най-много наденици, е събота.
ThinkStock/Getty Images