Казват, че пътуването е единственото нещо, което купуваш и те прави по-богат. Определено откриването на нови места е едно от най-приятните преживявания, към които голяма част от хората се стремим. Благодарение на социалните мрежи можем да черпим много идеи за дестинации, които да прибавим в bucket list-a си, а голяма роля за това имат и популярните личности, които следваме. Извън всички реклами и спонсорирани постове, инфлуенсърите могат да ни дадат знания за различни държави и „да ни пренесат“ там, където пътуват, пише каналът на Цветелинка Цветанова във vbox7. Ето и едни от най-любопитните дестинации, за които научихме повече интересни факти, благодарение на родните инфлуенсъри:

Исландия

Радостина Ганева или @darostinta е притежател на един от най-любопитните профили в родното Instagram пространство. Тя е майка на две деца и Project manager в голяма фирма. Ако погледнем профила ѝ в Instagram обаче ще решим, че е travel blogger на пълно работно време. Радостина и семейството ѝ пътуват много и всичко е прилежно документирано в Instagram сторита и публикации. Едно от най-впечатляващите места, на които е била, определено е Исландия - гейзери, вулкани, над 10 хил. водопадa и гледки като от друга планета. Адреналинът да си на метри от течаща лава или да гледаш как моржове се боричкат в леда – всичко това може да бъде видяно в снимки и клипове на Highlight в Instagram. 
 

Русия

Радост Тодорова е Мис Национален отбор, модел и инфлуенсър, а от няколко години и нежната половинка до национала Георги Костадинов. Заради футболната си кариера на Георги често му се налага да живее на различни места. Именно това води и Радост в Израел преди няколко години, когато Георги бе част от местен отбор. Сега обаче той играе в Русия и това е причината и Радост да живее през повечето време там. Двойката често пътува до Москва, а Радост ни прави свидетели на разходки по Червения площад, шопинг в ГУМ или посещение на Третяковската галерия
 

Виетнам

Валери Йорданова е travel инфлуенсър. Почти няма снимка в нейния профил, която да не е от някое интересно място в чужбина, а и у нас. Валери има и YouTube канал, в който има подробни влогове от всяко пътуване, като може да се похвали с впечатляващи места – Малдивите, Кападокия, Дубай, Йордания, както и почти цяла Европа. Една от най-интересните страни, за които тя ни разказва в YouTube видео, е Виетнам. Там тя посещава музея, посветен на войната между Виетнам и Щатите, пътува с лодка по река Меконг, както и разказва подробно за бита и културата на местното население.
 

Кения и Giraffe Manor

Е, нека си признаем – профилът на Венелин Кондаков в Instagram олицетворява много от нашите мечти, свързани с пътувания. Позитано, Закинтос, Занзибар, Флорида – малка част от пътуванията на Венелин, запечатани във фотоси. Най-впечатляващото засега са кадрите от Giraffe Manor. На пръв поглед човек ще си каже: „Фотошоп!“, когато види снимки на надничащи от прозорците жирафи.  Giraffe Manor е бутиков хотел в Найроби (Кения), където свободно се разхождат жирафи. Самата сграда е направена така, че жирафите да могат да промушват главите си през прозорците, което създава атмосфера като от приказка. Венелин споделя в Instagram и друга интересна възможност в Кения – сафари в резервата Масай Мара.