Фитнес гуруто, mommy блогърката и модната инфлуенсърка – Instagram е като сложна екосистема, на която са присъщи конкретни животински видове, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7. Ето кои са шест от най-разпространените породи онлайн инфлуенсъри, които всеки от нас е срещал:

Фитнес гуруто

Той може да унищожи желанието ти за въглехидрати така, както християнски свещеник гони зли духове. Снимки на плочките на корема му, спортни тренировки, рецепта за кето брауни с брашно от див лимец – в Instagram профила на фитнес гуруто има всичко.

А единственото, което седи между теб и твоето тяло-мечта, е волята ти (и новата му програма с упражнения, само 49,99 лева на месец!). #nopainnogain.

via GIPHY

Гери-Никол 2.0

Бронзов тен, изкуствени мигли, провокативни селфита и обувки на Philipp Plein – ако този типаж ти звучи познат, то е защото наистина е така. Виждали сме го в профилите на Гери-Никол, Тита, Златка Райкова, Сузанита и редица други български певици, плеймейтки и инфлуенсърки.

Сега тази формула за успех бива прилагана и от много млади момичета с амбиции за Instagram слава. И макар че няма нищо лошо в това да бъдеш известен,  хубаво е да не го правиш с цената на индивидуалността си.

Mommy блогърката 

Тя беше просто обикновено момиче, споделящо интересно съдържание онлайн, докато не роди. Сега всеки неин пост завършва с #mommylife, а от профила ѝ лъха аромат на бебешка пудра.

Разбираме майките в Instagram напълно и се радваме за тях – сигурно и ние щяхме да искаме да кажем на всички, ако бяхме родители. За тези от нас, които нямат деца обаче, да виждаме по десет снимки на едно и също спящо бебе всеки ден е малко прекалено.

via GIPHY

Body positive инфлуенсърката

Повтаряйте след мен: Аз съм уверена и силна млада жена! Body positive инфлуенсърката е на мисия да ни вдъхнови да приемем телата си, а профилът ѝ се състои предимно от селфита и нахъсващи послания.

Ние искрено се радваме на тези слънчеви момичета и усилията им да нормализират снимките #безфилтър. Само нека не забравяме, че и за най-уверените от нас е добре да имаме дни, в които се чувстваме не чак толкова перфектно.
 

Модната икона

Най-често виждаме модната инфлуенсърка в ефектен бански на плажа, или пък захапала кроасан пред Айфеловата кула, облечена в красива рокля.

Във всеки свои Instagram пост тя изглежда като излязла от епизод на “Емили в Париж”, а гардеробът ѝ е достоен за New York Fashion Week. Чак започваме да се чудим дали наистина не се буди с перфектно накъдрена коса и дискретно положен грим всяка сутрин.

via GIPHY

Българският Гордън Рамзи

Ако не постнеш в Instagram овесената каша, която си ял сутринта, закусвал ли си наистина? Този въпрос изглежда мъчи хората, които държат да споделят абсолютно всяко нещо, което сготвят, с нас.

На снимките им често има просто салата или сандвич, но от сложните описания под тях бихме решили, че гледаме менюто на петзвезден ресторант. Можем само да поздравим тези изгряващи кулинарни звезди за добрите маркетинг умения. И  да им пожелаем “Bon appétit!”.