Лицензите за улични художници във Венеция ще се наследяват
Лицензите за улични художници във Венеция ще се наследяват / netinfo

Общинското ръководство на Венеция одобри нови правила за художниците, продаващи изкуството си на улицата. Според тях продаването на картини по площадите и улиците на града може да става, само ако художникът има лиценз за това.

На всичкото отгоре, занаятът на „уличния“ художник ще се предава по наследство на синове и внуци, реши още администрацията на кмета Масимо Качари. Само преди няколко месеца кметското ръководство на Венеция обяви, че съществува лимит за броя на художниците в града на гондолите.

10 лиценза максимум на месец могат да бъдат издавани във Венеция и други 10 - в намиращия се до него Местре. Аргументът на ръководството е, че по този начин ще се ограничи количеството на кича сред продаваните статуетки и картини, съобщи ПронтоСофия.

Неотдавна и в Рим беше помислено да се постави лимит в издаването на лицензи за уличните художници. Идеята беше те да минават през изпит по рисуване на портрет на живо, който да бъде оценяван от комисия. Първият опит в това отношение обаче, не беше особено успешен, като се има предвид, че повечето от „скъсаните“ се отнесоха до Административния съд.