Имението, принадлежало някога на колумбийския наркобарон Пабло Ескобар, беше разрушено във вторник в Маями. Новият собственик Кристиан дьо Бердуар, който купи имота през 2014 г., възнамерява на негово място да вдигне луксозно имение с осем спални, което ще включва киносалон и поне един басейн.

Според слуховете Кристиан дьо Бердуар, местен магнат, който купи имота за близо 10 милиона долара, иска да провери дали наистина Ескобар е скрил там част от своите милиони.

Историята на наркобарона легенда: Синът на Пабло Ескобар разказва за баща си (ВИДЕО)

През годините имаше множество спекулации за скрити милиони в сейф, заровен на територията на имението. Според някои сейфът е бил открит, но се оказало, че е празен. Според други сейфът така и не е намерен и милионите са все още там. Трети са категорични, че Пабло Ескобар никога не е стъпвал в имението в Маями.

Пабло Ескобар, създател и главатар на прословутия наркокартел „Меделин", контролираше 80 процента от световния трафик на кокаин в началото на 70-те години на миналия век.

Синът на Пабло Ескобар: Наркотрафикът ни даде света, после ни го отне

Наркобаронът имаше страховита репутация, но беше известен и със своята любов към футбола и спонсорирането на местни футболни отбори.

За богатствата на Ескобар се носят легенди. Смята се, че в пика на могъществото си той е генерирал около 420 млн. долара седмично или около 22 млрд. долара годишно, което го превръща в най-богатия наркобарон в историята. През 1989 година списание Forbes оценява богатството на Ескобар на млрд.