Кралското бебе - звезда, която родителите искат да опазят от медиите
Кралското бебе - звезда, която родителите искат да опазят от медиите / снимка: Gulliver/Getty Images

Журналисти от цял свят са обсадили родилното, където на бял свят трябва да се появи бебето на Кейт и Уилям. Само че след това световно събитие двойката възнамерява да упражни изцяло правото си на частен живот, а това не се харесва на медиите, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

От 10 дни фотографи и оператори са на пост пред лондонската болница, където Кейт трябва да роди, за да са сигурни, че няма да изпуснат "снимката на годината". Треската се засили в края на седмицата с приближаването на съдбовната дата. Според двореца, съпругата на принц Уилям трябва да роди в средата на юли, а вестници дори прогнозираха, че раждането е предвидено за днес.

В петък принц Чарлз, бъдещият дядо по бащина линия, заяви "вече не остава много време" и думите му увеличиха напрежението. След появата си на бял свят кралското бебе ще бъде показано на обществеността, но Кейт и Уилям без съмнение ще положат усилия да го опазят от медиите, прогнозират запознати.

Макар детето да поражда безпрецедентен медиен интерес, Кейт и Уилям ще контролират достъпа до бебето и до семейството си, подчерта Патрик Джефсън, бивш началник на кабинета на принцеса Даяна.