Принц Хари и Меган
Принц Хари и Меган / Gulliver/Getty Images
Британският принц Хари и съпругата му Меган, които наскоро се преместиха в Лос Анджелис, след като се отказаха от кралските си задължения, оповестиха плановете си да учредят нова благотворителна организация, наречена Арчиуел, предаде Ройтерс.

Херцогът и херцогинята на Съсекс, чийто 11-месечен син носи името Арчи, преустановиха работата си като висши членове на британското кралско семейство в края на миналия месец. Това им позволява да градят нови кариери, сами да печелят парите си и да прекарват по-голямата част от времето си в Северна Америка.

Принц Хари и Меган
Gulliver/Getty Images

Ето къде живеят Меган и Хари в Лос Анджелис (ВИДЕО)

В последното си съобщение преди да се оттеглят, Хари и Меган споделиха намерението си през следващите няколко месеца да се фокусират върху семейството си, докато същевременно планират нова благотворителна организация, след като бяха принудени да се откажат от бранда СъсексРоял.

Според британския в. "Дейли телеграф" Хари и Меган вече са подали заявления в САЩ за регистриране на нова запазена марка.

Хари и Меган
Gulliver/Getty Images

Принц Хари и Меган са напуснали Канада и са се преместили в Лос Анджелис

"Подобно на вас, нашият фокус е да подкрепим усилията за справяне с глобалната пандемия от Ковид-19, но след като тази информация беше огласена, решихме да споделим как се случиха нещата", се посочва в изявление, направено от двойката.

"Преди СъсексРоял дойде идеята за "Арчи" - гръцка дума, означаваща "източник на действие". Свързахме тази концепция с благотворителната организация, която се надявахме да изградим един ден, и тя стана вдъхновение за името на нашия син", допълват Хари и Меган.

Принц Хари и Меган
Gulliver/Getty Images

Хари и Меган вече официално – извън кралското семейство започват нов живот (СНИМКИ)

Херцогът и херцогинята на Съсекс обясняват, че наименованието Арчиуел съчетава древна дума за сила и действие, с друга, навеждаща на мисълта за дълбоките ресурси, от които "всички ние трябва да почерпим".

"Очакваме с нетърпение да лансираме Арчиуел, когато дойде подходящото време", казват още Хари и Меган.

Хари и Меган
Gulliver/Getty Images

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА