Разберете какъв знак сте според древния египетски хороскоп
Древните египтяни отправяли поглед към звездното небе, когато се нуждаели от съвет. Те вярвали, че звездите, под които сме родени, влияят на нашите личност, живот и съдба, пише каналът "OMG Facts" във vbox7.

Тази форма на изкуство е оказала голямо влияние върху съвременната астрология и между тях има някои ясни прилики. Египетската астрология е относително неясна тема, но това, което знаем, е, че всеки знак се основава на древноегипетски бог или богиня, както западната астрология се основава на зодиакалните знаци.

Всеки един от знаците в египетската астрология има своя еквивалент в съвременната такава. Например, ако сте зодия риби според съвременната астрология, според египетската за вас отговаря богинята Изида.

Озирис – бог на подземния свят и съдия на мъртвите – Овен

Родените по знака на Озирис често се открояват със своята интелигентност и предприемчивост. Тези хора са родени лидери и обичат да поемат отговорности в работна среда.

Духовното животно на всяка зодия (СНИМКИ)

Мут – богиня-майка, царица на боговете и божествена майка на фараоните – Скорпион

Ако Мут е вашият знак, най-вероятно сте много фокусиран и целенасочен човек, знаете какво искате и как да го получите. Хората под този знак често са чувствителни и сдържани, но с времето стават по-уверени в себе си, освен това са много щедри, търпеливи и очарователни.

Сет – бог на пустинята, войната, гръмотевиците, хаоса и виното – Близнаци

Ако сте родени под този знак, вие несъмнено сте свободен дух, който жадува за нови приключения и предизвикателства, вероятно ще бъдете добър комуникатор и обичате да общувате. За съжаление имате експлозивен темперамент.

Трите изречения, които и описват идеално нрава на всеки знак от зодиака (СНИМКИ)

Сехмет – богиня на войната, разрушението, споровете и изцелението – Водолей

Родените под знака на Сехмет обикновено са весели и приказливи хора, те също са честни и чувствителни характери. Неприятните им черти са нетърпеливостта и фактът, че лесно се обиждат.

Тот – бог на мъдростта, занаятите, йероглифите и науката – Дева

Тези хора обичат да поемат контрола и да водят групи от хора, те обикновено са симпатични и уважавани. От друга страна, тези хора понякога могат да бъдат нетърпеливи да завършат задачите, поставени пред тях. Могат да са много наивни и понякога трудно се работи с тях.

Изида – богиня на магията на историята, на семейството, символ на мъдростта и брачната вярност на съпругата към мъжа, дори и след смъртта му – Риби.

Хората под знака на Изида са прями и обичат да минават директно на въпроса, те са много енергични и игриви, с голямо чувство за хумор.

семейство
iStock/Getty Images

Хор – смятан за първия фараон. Фараонът на Египет е негово въплъщение – Козирог

Хората, родени под знака на Хор, са смели, дръзки и оптимисти, те са много семейно ориентирани и са истински слънчев лъч за своите близки. Те са много фокусирани и ще направят всичко възможно, за да постигнат целите си. Понякога обаче могат да бъдат упорити.

Хапи – бог на плодородието и нилските наводнения – Стрелец

Хората, родени под знака на бог Хапи обикновено са с нежни и грижовни характери. Те обаче са импулсивни и често искат да доминират.

Геб – бог-земя, член на хелиополската Енеада – Везни

Тези хора са надеждни, честни и грижовни души, особено към семейството и приятелите си, но също така могат да бъдат чувствителни и срамежливи към хора, които не познават много добре.

жена
iStock/Getty Images

Бастет – богиня на радостта, празниците, танците, музиката, плодородието, покровителка на бременните жени – Рак

Хората, родени под знака на Бастет са спокойни и жадуват за баланс в живота си, естествено са срамежливи и предпочитат по-тиха среда, до степен, в която дори могат да се изолират.

самота
iStock/Getty Images

Анубис – бог, съпровождащ душите през тъмнината – Лъв

Хората под този знак са много страстни и креативни, но работят най-добре когато са сами. Те са вглъбени в себе си, но въпреки това авторитетни. Нищо не е твърде сложно за тях.

Най-сексапилната черта от характера на всяка зодия (СНИМКИ)

Амон Ра – богът, създател на целия свят – Телец

Хората, родени под този знак, са силни и трудолюбиви, те стават страхотни лидери, защото са добри слушатели и обикновено са популярни сред своите връстници. Въпреки това те са склонни да се ядосват бързо, когато са изправени пред разочароващи ситуации.