Диетолозите препоръчват, когато искаме да отслабнем, да заложим на често хранене, с повече плодове и зеленчуци. Това е най-ефикасният начин да стопим излишните килограми.

Вижте кои храни са най-подходящи за сваляне на килограми

Репички

Те са пълни с фибри и бедни на калории. Една голяма репичка е 1 калория, което поставя този зеленчук на върха на най-добрите за отслабване храни. Ако не обичате репички така, нарежете ги и ги добавете към салата.

Как да се възстановим след преяждането по празниците

Малки сиренца

Най-трудното нещо, когато сме на диета е да устоим на сиренето. Много диетелози го отричат, но не трябва да се лишавате от него. Просто яжте по-малко.

Грейпфрут

Половин грейпфрут има само 52 калории, витамини А, C и B6. Ако не може да го ядете така, прибавете го към плодова салата.

Вдигнете летвата, за да отслабнете

Айсберг салата

Тази салата е сред най-добрите храни за отслабване. В порция салата има само 7 калории. Може да си направите огромна салата и да ядете, без да прибавяте излишни калории.

Говежда пастърма

Това не е най-здравословната храна, защото е доста солена, но има малко калории и много протеини. Освен това ще ви засити за дълго.

Учени откриха как да „изключим" чувството си за глад

Кисело мляко

Това е идеалната храна за всеки, който иска да си набави достатъчно протеини и калций. Избирайте продукти с минимум 2% масленост и без добавена захар.

Микс от зеленчуци

Може да изберете вариант с броколи, карфиол и морков и си пригответе задушени зеленчуци. Или си направете голяма салата с моркови, зеле и цвекло.
Нахут

Този продукт трябва да присъства в менюто на всеки, който иска да отслабне. Половин чаша има 130 калории, 6 грама фибри и 7 грама протеин.

Вижте още във видеото.